Stiri
Din activitatea asociaţiei

 ● La 13 mai 2017, a avut loc Adunarea generală de dare de seamă şi algeri a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul de Informaţii Externe. Au fost analizate problemele majore cu care se confruntă membrii Asociaţiei, cu accent pe situaţia generată de unele neajunsuri apărute în procesul de recalculare a pensiilor militare, precum şi probleme de asigurare a asistenţei medicale şi a medicamentelor, în conformitate cu legea. În final, au fost alese organele de conducere statutare, respectiv Consiliul Director, pentru un mandat de doi ani – 2017-2019. Gl.bg.(r) Petru Neghiu a fost reales în funcţia de preşedinte al Asociaţiei, asigurându-se astfel continuitate în procesul de reformare şi modernizare a acesteia.

● În perioada 16 – 23 mai a.c., un grup de membri ai ACMRR a efectuat o excursie de documentare în Muntenia, Transilvania şi Banat, fiind vizitate obiective turistice (laice şi religioase) reprezentative din Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Alba Iulia, Zalău, Satu Mare, Oradea şi Timişoara. Organizatorii au beneficiat de sprijinul unor foşti colegi stabiliţi în provincie, buni cunoscători ai istoriei, obiceiurilor şi tradiţiilor locale, care s-au oferit să ne fie ghizi pentru obiectivele vizitate. Le mulţumim tuturor!

asociatie2017

Părintele arhimandrit Vartolomeu Androni, Stareţul Mânăstirii Cozia, în mijlocul neobosiţilor excursionişti

 
IMPORTANT
În ultimul număr din 2016 al revistei "Periscop", puteţi citi un amplu interviu cu general-colonel(r) IULIAN VLAD, fostul şef al Departamentului Securităţii Statului, despre aspecte ce interesează nu doar cititorii publicaţiei noastre, ci şi publicul larg care, în mod cert, va aprecia deschiderea şi dorinţa de a se exprima pentru adevăr a domnului ministru Iulian Vlad.
 
INTELLIGENCE MOZAIC

-  decembrie 2016

♦ Echipa lui Donald Trump preconizează « reforma reformei » Bush-Obama în sfera structurilor americane de intelligence; Vladimir Putin şi megalomania puterii; Ambiţii geostrategice ale Iranului : acces direct la Marea Mediterană; China şi războiul împotriva Statului Islamic.

 
BREXIT SI SERVICIILE SECRETE

Ieşirea Marii Britanii din UE va avea, cu certitudine, reverberaţii şi în domeniul activităţii structurilor de intelligence, al securităţii în general, însă nivelul şi consecinţele acestora sunt, deocamdată, dificil de estimat. Primele evaluări, timide, ale unor experţi politico-militari sau din zona serviciilor secrete sunt împărţite şi au un caracter general, chiar şi celor mai experimentaţi analişti fiindu-le greu să discearnă avantajele şi/sau pericolele din nebuloasa politicului ce a generat Brexit.

 

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 5